Ziua mondială a stomatologului

Ziua Internaţională a Stomatologului este sărbătoarea profesională a medicilor stomatologi. Din an. 1984, la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a Societății Internaţionale a Stomatologilor, această zi este celebrată în întreaga lume pe data de 9 februarie, în ziua comemorării Sfintei Apollonia, care este patroana celor suferinzi de durere de dinți și a stomatologilor. Ziua stomatologului este marcată cu scopul de a spori gradul de conștientizare a importanței stomatologiei și sănătăţii  orale, şi de a oferi pacienţilor oportunitatea să își exprime aprecierea faţă de medicii stomatologi, care au grijă să readucă zâmbetul frumos şi sănătos pe chipurile oamenilor.

Cu acest prilej, echipa Bibliotecii Ştiinţifice Medicale adresează tuturor medicilor stomatologi urări de sănătate, voie bună, pace şi linişte sufletească, să rămâneți la fel de oneşti şi importanţi pentru societate, să fiţi împliniţi ca medici stomatologi, iar munca dumneavoastră să fie recunoscută și apreciată la justa sa valoare.

În perioada 7-15 februarie 2023, Biblioteca Ştiinţifică Medicală Vă invită în Sălile de lectură să vizitaţi expozițiile tematice consacrate Zilei internaţionale a Stomatologului.