Ziua mondială de luptă împotriva cancerului, 2023

Începând cu an. 2000, pe data de 4 februarie, la iniţiativa Uniunii Internaţionale pentru Controlul Cancerului, este marcată Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului. Scopul organizării acestei zile este de a spori nivelul de conștientizare, de a dezvolta cunoştinţe și de a organiza acțiuni individuale, colective și guvernamentale în vederea reducerii cancerului la nivel global.

Genericul sub care se desfășoară evenimentele dedicate acestei zile, timp de trei ani consecutivi (2022-2024), este „Close the Care Gap!”, prin care se urmăreşte înțelegerea și recunoașterea inechităților în îngrijirea cancerului pe tot globul. În această Zi Mondială împotriva Cancerului, este recunoscută puterea de a lucra împreună. Fiecare dintre noi are capacitatea de a face diferența, mare sau mică, și că împreună putem face progrese reale în reducerea impactului global al cancerului. Prin sporirea numărului de activităţi privind alfabetizarea și creşterea gradului de conştientizare a publicului și politicului deopotrivă a ceea ce numim cancer, se va reduce frica, vor fi risipite miturile și concepțiile greșite, ceea ce va contribui la schimbarea comportamentelor și atitudinilor .

Cu scopul de a informa utilizatorii privind colecţiile BŞM ce vizează acest subiect, Biblioteca organizează în perioada 2 – 7 februarie o expoziţie tematică (str. Nicolae Testemițanu, 29, Spitalul Clinic Republican, et. 3).

Vă invităm la Bibliotecă!

 

 https://www.worldcancerday.org/

https://www.worldcancerday.org/about/2022-2024-world-cancer-day-campaign