Ziua Mondiala a Rinichiului!

Ziua Mondială a Rinichiului!                                                                    

Word kidney dayAnual, pe data de 10 martie, este marcată Ziua Mondială a Rinichiului, prin care se urmărește conștientizarea importanței sănătății rinichilor și reducerea frecvenței și impactului afecțiunilor renale.

Tema pentru acest an ,,Copiii și boala de rinichi! Acționează devreme pentru a o preveni!,, are ca scop de a atrage atenția asupra importanței sănătății rinichilor și reducerea frecvenței și impactului afecțiunilor renale și ale bolilor asociate în randul populației. Bolile de rinichi afectează milioane de oameni din intreaga lume, printre care mulți copii care pot prezenta un risc la o vârstă fragedă. Prin urmare, este esențial să încurajăm și să facilităm educația, depistarea precoce și un stil de viață sănătos la copii, pentru a evita incidența bolilor de rinichi la copii și pentru a trata copiii cu afecțiuni ale rinichilor înnăscute sau dobîndite.

     Ziua Mondială a Rinchiului vine ca o oportunitate de conștientizare a faptului că boala de rinichi este una frecventă, extrem de periculoasă, dar tratabilă dacă este depistată la timp.

    Cu prilejul Zilei Mondiale a Rinichiului, în perioada 10-12 martie 2016, la Biblioteca Șiințifică Medicală, Centrul de Informare și Documentare al OMS, va fi organizată expoziția tematică "10 martie - Ziua Mondială a Rinichiului" (str. N. Testemițanu, 29, Spitalul Clinic Republican, et. 3).
     Vă invităm să vizitaţi Centrul de Informare şi Documentare al OMS pentru a consulta resursele informaţionale oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (monografii, ediţii periodice, manuale, rapoarte statistice etc.)