Declaraţie privind arhivarea publicaţiilor în Repozitoriul Instituţional  

al USMF "Nicolae Testemiţanu" în domeniul ştiinţelor medicale

                                                                                                                                      

descarcă formular

Săptămâna Internaţională a Accesului Deschis 2016 (24-30 octombrie)

la .

Stimați utilizatori ai BȘM USMF „Nicolae Testemițanu” din RM!


 

Săptămâna Internațională a Accesului Deschis (AD) este un eveniment care se desfăşoară anual la nivel global. În anul curent, Săptămâna Accesului Deschis se desfăşoară în perioada 24-30 octombrie cu genericul „Open in action”. Cu această ocazie, Biblioteca Ştiinţifică Medicală (BŞM) va desfășura un program amplu de activităţi, cu scop de informare și promovare a Accesului Deschis la informație, destinat comunității științifice medicale din țară.

Accesul Deschis este una dintre cele mai progresiste mişcări ale cercetătorilor, având ca obiectiv principal promovarea ideii accesului liber la informaţia ştiinţifică. Accesul Deschis este accesul on-line, gratuit, imediat la textul integral al articolelor ştiinţifice pentru oricine, oricînd şi oriunde, în toată reţeaua globală.

 Joi, 20 octombrie 2016, ora 10.00, în cadrul Conferinței Științifice Anuale, Biblioteca Ştiinţifică Medicală a USMF "Nicolae Testemiţanu" a dat startul Săptămânii Internaționale a Accesului Deschis cu comunicările: „Отражение научно-исследовательского процесса в институциональных репозиториях: опыт Государственного Университета Медицины и Фармации им. Николае Тестемицану.” și „Webometrics. Indicii webometrici. Ranking web of repositories”.     

Biblioteca Științifică Medicală a USMF "Nicolae Testemițanu" Vă îndeamnă la cooperare pentru a promova și a participa activ la inițiativa Accesului Deschis! Vă invităm să participaţi activ la activităţile organizate de BŞM în cadrul Săptămânii Accesului Deschis! Pentru mai multe informații, urmărește-ne zilnic pe site-ul BȘM.


Programul se anexează

Book-Trailer

  

biblioteca electronica didactica 1 1

Video tutoriale

 

primo

descarcă video tutorial

 

 

 

 

logo-IBN