Declaraţie privind arhivarea publicaţiilor în Repozitoriul Instituţional  

al USMF "Nicolae Testemiţanu" în domeniul ştiinţelor medicale

                                                                                                                                      

descarcă formular

Publicaţii vechi şi rare din Colecţia Koch restaurate în laboratoarele performante din Germania

la .

Publicaţii vechi şi rare din Colecţia Koch

restaurate în laboratoarele performante din Germania

DSC 0191


Recent, la Biblioteca Ştiinţifică Medicală au fost returnate publicaţiile din Colecţia de carte veche şi rară Koch care au fost transmise temporar Bibliotecii Universităţii din or. Munchen, Republica Federală Germania pe perioada decembrie 2012-noiembrie 2014 în scopul efectuării lucrărilor de restaurare. Lotul de 168 cărţi cu grad de deteriorare avansat a fost restaurat în cele mai performante ateliere „Depping Buchbinderei” din oraşele Munchen şi Munster de către restauratorii Susanne şi Gerit Depping.

Această realizare se datorează eforturilor administraţiei IP USMF „Nicolae Testemiţanu” şi a Bibliotecii Ştiinţifice Medicale în cadrul relaţiilor de parteneriat cu Ministerul Federal al Sănătăţii din Germania.

DSC 0184


În urma vizitei de lucru din a. 2012 la IP USMF „Nicolae Testemiţanu” a specialistului german în manuscrise şi cărţi rare dl Dr. Sven Kuttner, colaborator la Biblioteca Universităţii din Munchen, cu scopul de a evalua Colecţia de carte veche şi rară Koch, Fundaţia Reemtsma din Hamburg a acordat 55.000 €, pentru conservarea Colecţiei Koch, care au fost repartizaţi pentru efectuarea lucrărilor de restaurare, instalarea sistemului de rafturi cu temperatură constantă “Zambelli” în depozitul nou din Complexul rezidenţial „Nicolae Testemiţanu”, acordarea a 403 boxe speciale pentru păstrarea cărţilor vechi şi rare şi a unei mese de măsurare de la Duesseldorf.  

Book-Trailer

  

biblioteca electronica didactica 1 1

Video tutoriale

 

primo

descarcă video tutorial

 

 

 

 

logo-IBN