Declaraţie privind arhivarea publicaţiilor în Repozitoriul Instituţional  

al USMF "Nicolae Testemiţanu" în domeniul ştiinţelor medicale

                                                                                                                                      

descarcă formular

Sondaj organizat în cadrul Săptămânii Accesului Deschis 2018

la .

sondaj1În data de 26.10.2018, Biblioteca Științifică Medicală a USMF „Nicolae Testemițanu“ a organizat un sondaj în cadrul Săptămânii Accesului Deschis 2018 cu genericul Designing Equitable Foundation for Open Knowledge. La sondaj au participat 100 de studenți din anii de studii 4, 5 și 6 de la USMF „Nicolae Testemițanu“. Scopul sondajului a fost de a releva cunoștințele studenților privind Accesul Deschis la informație. Obiectivele sondajului:

1. Înțelegerea noțiunii de Acces Deschis.

2. Cunoașterea resurselor informaționale de profil medical și farmaceutic în Acces Deschis.

3. Identificarea surselor de informare privind resursele informaționale de profil medical și farmaceutic în Acces Deschis.


sondajÎn rezultatul sondajului s-a stabilit, că la USMF „Nicolae Testemițanu“ sunt promovate activ resursele informaționale și publicarea în Acces Deschis. Studenții înțeleg și cunosc noțiunea de Acces Deschis și accesează resursele informaționale, colaborînd în contextul dat cu bibliotecarii de la Biblioteca Științifică Medicală (61%). Studenții apelează la resursele informaționale în Acces Deschis pentru a găsi informația necesară pentru studii (PubMed – 31%, BioMedCentral – 15%, Repozitoriul BȘM - 15%, Public Library Science - 14%, Free Medical Books - 12%). Sondajul va fi efectuat repetat la sfîrșitul anului de studii 2018-2019 cu această categorie de beneficiari, pentru a face o comparație în dinamică a cunoștințelor.

Book-Trailer

  

biblioteca electronica didactica 1 1

Video tutoriale

 

primo

descarcă video tutorial

 

 

 

 

logo-IBN