Declaraţie privind arhivarea publicaţiilor în Repozitoriul Instituţional  

al USMF "Nicolae Testemiţanu" în domeniul ştiinţelor medicale

                                                                                                                                      

descarcă formular

Şcoala de Vară "The Reference Librarian in the Digital Age/Bibliotecarul de Referințe în era digitală"

la .

Şcoala de Vară "The Reference Librarian in the Digital Age/Bibliotecarul de Referințe în era digitală"

24-29 iunie 2018, Constanța-Mamaia, România


SCOALA DE VARAÎn perioada 24-29 iunie 2018 directorul BŞM, Liubovi Karnaeva şi şeful Secţiei Infomedica a BȘM a USMF „Nicolae Testemiţanu” din RM, Barov Tamilla, au participat la Şcoala de vară „ The Reference Librarian in the Digital Age/Bibliotecarul de Referințe în era digitală”, Constanța-Mamaia, România.  Evenimentul a fost organizat graţie proiectului „Modernizarea serviciilor bibliotecilor universitare din Moldova”, finanțat de Programul Norvegian de Cooperare cu Eurasia în domeniul învăţământului superior, realizat în parteneriat între 18 biblioteci universitare din Republica Moldova, coordonat de Biblioteca Ştiinţifică ASEM în colaborare cu Universitatea din Bergen, Norvegia şi Universitatea Transilvania din Brașov, România.

Au fost organizate cursuri de informare, educație, precum și de traininguri la nivel internațional prezentate de: dr. Angela Repanovici profesor la Universitatea Transilvania din Braşov (Romania); Ane Landøy, Universitatea din Bergen (Norvegia); dr. Manolis Koukourakis, Universitatea din Creta. (Grecia); dr. Anna Chulyan, Universitatea de Ştiinţe Sociale, Yerevan (Armenia) etc.

SVProgramul Şcolii de Vara 2018 a inclus subiecte actuale din domeniile prestarii serviciilor de referinţă, prezentarea experienţelor şi bunelor practici ale colegiilor din Norvegia și Armenia; noi direcții şi perspective în predarea cursului ”Cultura Informaţiei”; aplicații interactive și instrumente utile de management al prestării informațiilor.

Experiența Școlii de Vară rămâne a fi una utilă, inovativă, care oferă posibilitatea de a utiliza metode și aplicații noi în vederea modernizării și implementării serviciilor de referinţă ale bibliotecii, în procesul de instruire a utilizatorilor, predarea cursului ”Cultura Informației”, formarea continuă a bibliotecarilor și eficientizarea serviciilor bibliotecii în general.

 

Sesiunile Școlii de vară 2018 pot fi accesate online la adresele:

 

https://idsi.md/tv 

sau:

https://www.youtube.com/watch?v=34iQW-WYer4

https://www.youtube.com/watch?v=7dyNNahRl4c

https://www.youtube.com/watch?v=IMiCm3_lDSI

 


Book-Trailer

  

biblioteca electronica didactica 1 1

Video tutoriale

 

primo

descarcă video tutorial

 

 

 

 

logo-IBN