Declaraţie privind arhivarea publicaţiilor în Repozitoriul Instituţional  

al USMF "Nicolae Testemiţanu" în domeniul ştiinţelor medicale

                                                                                                                                      

descarcă formular

Workshop HINARI

la .

 

Workshop HINARI


12182641 958964330849469 1175704243340194156 oLa 27-28 octombrie curent, la Biblioteca Științifică Medicală a Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” a fost organizat Workshop-ul HINARI: Cercetare pentru sănătate, care este organizat de Biroul Regional al Organizaţiei Mondiale pentru Europa cu suportul Oficiului OMS din Republica Moldova. 
Scopul atelierului a fost formarea formatorilor HINARI, care, ulterior, vor merge în instituțiile de unde provin pentru a disemina această informație, a promova resursele informaționale disponibile în HINARI, cât și celelalte programe Research4Life, și a instrui alți utilizatori.

Obiectivele workshop-ului: promovarea programelor Research4Life, în special – HINARI; dezvoltarea competențelor și abilităților de căutare, evaluare și utilizare eficientă a resurselor informaționale HINARI în procesul de cercetare științifică, la elaborarea ghidurilor, protocoalelor naționale și a politicilor în domeniul sănătății etc. 
        Un accent deosebit a fost pus pe promovarea și aplicarea resurselor axate pe medicina bazată pe dovezi (evidențe) în activitatea clinică, fapt care va contribui la îmbunătățirea sistemului național de asistență medicală de urgență și la sporirea calității serviciilor medicale prestate populației. 

La capitolul știință așteptările sunt asigurarea calității în activitatea de cercetare, creșterea numărului de publicații cu factor de impact și integrarea producției științifice autohtone în bazele de date internaționale.

La atelier au participat reprezentanți ai Ministerului Sănătății, reprezentanți ai Departamentului Știință al USMF ”Nicolae Testemițanu”, cercetători și specialiști din cadrul instituțiilor de cercetare și centrelor de sănătate publică, bibliotecari universitari (BȘM) și bibliotecari din rețeaua bibliotecilor medicale din țară ș.a.


  Galeria foto

Book-Trailer

  

biblioteca electronica didactica 1 1

Video tutoriale

 

primo

descarcă video tutorial

 

 

 

 

logo-IBN