Declaraţie privind arhivarea publicaţiilor în Repozitoriul Instituţional  

al USMF "Nicolae Testemiţanu" în domeniul ştiinţelor medicale

                                                                                                                                      

descarcă formular

Ziua Inventatorului și Raționalizatorului la BȘM, 18 iunie 2015

la .

Ziua Inventatorului și Raționalizatorului

la Biblioteca Științifică Medicală

18 iunie 2015

 

IMG 0002 A devenit deja o tradiție ca în fiecare an, în luna iunie, în Republica Moldova să fie marcată o frumoasă sărbătoare profesională - Ziua Inventatorului și Raționalizatorului, sărbătoare instituită prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr. 193 din 19.06.1995.

   În vederea celebrării acestei zile importante, la 18 iunie, ora 15.00, Biblioteca Științifică Medicală, în colaborare cu Direcția Știință, Secția Inovare, Marketing și Transfer Tehnologic a USMF "Nicolae Testemițanu” și Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova a organizat  Ziua Inventatorului și Raționalizatorului la Biblioteca Științifică Medicală. La eveniment au participat  inventatori și inovatori, cercetători științifici ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemițanu", profesori universitari, studenți, reprezentanți ai AGEPI și ai BȘM.

   Această sărbătoare a fost un bun prilej pentru totalizarea activităţii de cercetare și apreciere a celor mai buni inventatori și inovatori ai USMF "Nicolae Testemițanu". Astfel, Dna Eugenia Groza, șef-adjunct, Departamentul Ştiinţă, USMF „Nicolae Testemiţanu”, a făcut bilanțul rezultatelor obținute de Universitate în sfera inovațională, care s-au soldat cu multiple distincții naționale și internaționale.

   În cadrul evenimentului au fost prezentate o serie de comunicări privind activitatea inovaţională cu implicarea tinerilor inovatori, activitatea inovaţională a Laboratorului de Inginerie Tisulară şi  Culturi Celulare, aspecte generale privind brevetarea invenţiilor. Totodată a fost prezentat și promovat produsul informaţional de brevet AGEPI.

   În incinta Bibliotecii Științifice Medicale a fost organizată o expoziție amplă cu genericul Ziua Inventatorului și Raționalizatorului 2015,  compusă din două compartimente:

  1. Ziua Inventatorului și a Raționalizatorului - 2015;
  2. Activitatea inovativă și inventivă la USMF "Nicolae Testemițanu";


   Pentru mai multe informații despre Ziua Inventatorului și Raționalizatorului la Biblioteca Științifică Medicală, accesați Programul.


Galeria foto

Book-Trailer

  

biblioteca electronica didactica 1 1

Video tutoriale

 

primo

descarcă video tutorial

 

 

 

 

logo-IBN