Declaraţie privind arhivarea publicaţiilor în Repozitoriul Instituţional  

al USMF "Nicolae Testemiţanu" în domeniul ştiinţelor medicale

                                                                                                                                      

descarcă formular

Zilele Specialistului la Spitalul Clinic Municipal Nr.4, IMSP

la .

 

Zilele Specialistului la Spitalul Clinic Municipal Nr.4, IMSP

IMG 3066Pe data de 08.05.2015, Biblioteca Științifică Medicală a IP USMF “Nicolae Testemițanu” a organizat  Ziua Specialistului la Spitalul Clinic Municipal Nr.4, IMSP.

La activitate au participat aproximativ 25 persoane: directorul spitalului, domnul Valeriu Cernețchii, 5 medici, precum și peste 20 asistente medicale din instituție.

Activitatea a început cu o prezentare, un comunicat dedicat eticii și deontologiei personalului medical, mai cu seamă a asistentelor medicale, executat de chirurgul, domnul Veaceaslav Horoșilov, care a făcut referire la exemple concrete din practica de îngrijire medicală, semnificația și rolul acesteia în îngrijirea bolnavilor.

Activitatea de informare organizată de către Biblioteca Ştiinţifică Medicală a avut drept scop promovarea serviciilor şi resurselor informaţionale electronice prestate de Bibliotecă, precum și informarea personalului medical al instituției respective despre noile intrări în colecțiile Bibliotecii în domeniul Geriatriei, Gerontologie.

Au fost prezentate resursele electronice oferite: baze de date de profil medical şi farmaceutic (programul HINARI, ARDI; OARE, SpringerLink), programe virtuale, resurse în acces deschis, cărți electronice, colecția CD/DVD, reviste cu factor de impact), Biblioteca Electronică Didactică, catalogul electronic (Web OPAC), precum și noul site al Bibliotecii.IMG 3064

Activitatea a fost completată cu o expoziţie de publicaţii recente din domeniul geriatriei și gerontologie  (62 titluri de publicații științifice și  33 titluri de ediții periodice).

Personalul medical al Spitalului Clinic Municipal Nr.4, IMSP (medicii, asistentele medicale și directorul spitalului Domnul Valeriu Cernețcii) au manifestat un interes deosebit atât pentru resursele electronice oferite de Biblioteca Științifică Medicală, cât și pentru publicațiile care au fost expuse în cadrul expoziției.
Galeria foto

Book-Trailer

  

biblioteca electronica didactica 1 1

Video tutoriale

 

primo

descarcă video tutorial

 

 

 

 

logo-IBN