Declaraţie privind arhivarea publicaţiilor în Repozitoriul Instituţional  

al USMF "Nicolae Testemiţanu" în domeniul ştiinţelor medicale

                                                                                                                                      

descarcă formular

Masa rotundă „Beneficiarii drepturilor de autor între limitele protecției legale și asigurarea accesului la informație”

la .

Masa rotundă

„Beneficiarii drepturilor de autor între limitele protecției legale și

asigurarea accesului la informație”.

 

    IMG 0559Biblioteca Științifică Medicală a IP USMF ”Nicolae Testemițanu” pe parcursul ultimilor 3 ani are o colaborare frumoasă cu Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, scopul acestei colaborării fiind promovarea potențialului și rolului proprietății intelectuale în dezvoltarea țării noastre. Biblioteca organizează diferite activități (seminare, mese rotunde, expoziții, etc. ) în scopul ridicării nivelului de informare și de sensibilzare a utilizatorilor săi privind necesitatea protecției, valorificării și respectării drepturilor proprietății intelectuale.

            La 29 aprilie, în cadrul acestei colaborări a fost organizată o masă rotundă pentru utilizatori cu genericul „Beneficiarii drepturilor de autor între limitele protecției legale și asigurarea accesului la informație”. La activitate au fost prezenți studenți, masteranzi, rezidenți, doctoranzi și cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”.
     Invitatul special al evenimentului a fost Olga Belei, Șef Secție control și respectarea legislației, Departamentul drept de autor și drepturi conexe, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, care a ținut un discurs axat pe excepţiile şi limitările în domeniul drepturilor de autor şi conexe pentru biblioteci, arhive și instituții din învățământ, modificările de ultima oră din domeniul legislației, ce țin de protejarea dreptului de autor și a proprietății intelectuale (de nivel internațional), pe inițierea unui nou proiect de Lege cu privire la dreptul de autor și a drepturilor conexe în viitorul apropiat (În Republica Moldova), pe beneficiile și drepturile utilizatorilor de informație. După încheierea prezentării D-na Belei a răspuns la mai multe întrebări ale participanților la eveniment.
        Cei prezenți de asemenea au fost invitați să vizualizeze expoziţiile de publicaţii: ”23 aprilie – Ziua Cărții și a Dreptului de Autor” și ”26 aprilie – Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale. Ridică-te, Înalță-te. Prin muzica!”, organizate cu prilejul celor 2 sărbători în Sala de Lectură nr. 3 a Bibliotecii.
Loc de desfăşurare: Biblioteca Ştiinţifică Medicală USMF "Nicolae Testemiţanu", Centrul de Informare INFOMEDICA nr. 3, (str. N. Testemițanu, 29, Spitalul Clinic Republican, et. 3).Galeria foto 

 

Book-Trailer

  

biblioteca electronica didactica 1 1

Video tutoriale

 

primo

descarcă video tutorial

 

 

 

 

logo-IBN