Declaraţie privind arhivarea publicaţiilor în Repozitoriul Instituţional  

al USMF "Nicolae Testemiţanu" în domeniul ştiinţelor medicale

                                                                                                                                      

descarcă formular

Ziua Specialistului la Catedra Dermato-venerologie

la .

Ziua Specialistului la Catedra Dermato-venerologie,

IPS Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile

 

IMG 20150219 103300Pe data de 19.02.2015, Biblioteca Științifică Medicală a IP USMF “Nicolae Testemițanu” a organizat Ziua Specialistului la Catedra Dermato-venerologie, IPS Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile. Catedra universitară este bogată în frumoase realizări, fiind deschisă pentru colaborare cu centrele dermatologice universitare din Europa, CSI, etc.
Activitatea de informare organizată de Biblioteca Ştiinţifică Medicală a avut drept scop promovarea site-ului bibliotecii, serviciilor şi resurselor informaţionale electronice oferite, precum și informarea specialiştilor dermatologi despre noile intrări în colecțiile bibliotecii în domeniul dermato-venerologiei.
A fost prezentat atât site-ul BȘM, serviciile electronice oferite: întreabă bibliotecarul, împrumut interbibliotecar la nivel național și internaţional, expoziţii virtuale etc. și e-resursele (catalogul electronic (Web OPAC), Biblioteca Electronică Didactică, inițiativa de creare a Repozitoriului Instituțional, link-uri ale bibliotecilor medicale, baze de date de profil medical şi farmaceutic, cît și resursele electronice la care Biblioteca oferă acces (programul HINARI, resursele electronice științifice oferite de editura SpringerLink, etc.).IMG 20150219 100441
Activitatea a fost suplinită cu o expoziţie de publicaţii din domeniul dermato-venerologiei (67 titluri de carte și 12 titluri de revistă).
Membrii Catedrei Dermato-venerologie au manifestat un interes deosebit atât pentru site-ul BȘM (serviciile specifice mediului virtual), bazele de date, programul HINARI (Access to Research in Health Programme) și Editura SpringerLink, cât și pentru publicațiile care au fost expuse în cadrul expoziției. Accesul la informaţia relevantă va avea un efect pozitiv în perfecţionarea continuă a medicilor dermatologi, va contribui la îmbunătățirea sănătății populaţiei din RM și la creșterea calității serviciilor medicale prestate.

 

 


Book-Trailer

  

biblioteca electronica didactica 1 1

Video tutoriale

 

primo

descarcă video tutorial

 

 

 

 

logo-IBN