Declaraţie privind arhivarea publicaţiilor în Repozitoriul Instituţional  

al USMF "Nicolae Testemiţanu" în domeniul ştiinţelor medicale

                                                                                                                                      

descarcă formular

Ziua lucrătorului medical și a farmacistului!

la .

Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului!


În fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie, în RM se sărbătoreşte Ziua lucrătorului medical și a farmacistului. Istoria acestei zile datează încă din 1800, atunci când medicul american, Wiliamson Crawford Long, a folosit pentru prima dată anestezia într-o operaţie. Ulterior, pentru a marca acest eveniment fără precedent, autorităţile americane au declarat data de 30 martie ca Zi Naţională a Medicilor.

Această profesie este pe bună dreptate considerată una din cele mai nobile din lume, dar şi una de o responsabilitate inegalabilă. Majoritatea absolută a lucrătorilor medicali îşi onorează funcţiile de serviciu la un înalt nivel de măiestrie profesională, muncind cu jertfire de sine, deseori în afara orelor de program, ghidându-se în activitatea de zi cu zi, de obligaţia supremă fixată în Jurământul lui Hipocrate. Lucrătorii medicali sunt cei care aduc bucuria continuităţii neamului în fiecare familie, care dăruiesc o rază de speranţă suferindului, tratează boala şi sufletul, în baza simplei chemări a inimii.

Cu această ocazie, Biblioteca Științifică Medicală Vă adresează sincere felicitări şi calde urări de bine.

Toleranţa, empatia şi altruismul de care daţi dovadă desemnează o personalitate fermă, bazată pe principii, valori şi spirit de sacrificiu.

 Faptul că sunteţi capabili să faceţi faţă stresului indiferent de situaţii, întrucât în medicină nu există jumătăţi de măsură, ci trebuie să te dedici în totalitate, demonstrează perfecţiunea şi devotamentul cu care activaţi zilnic.

Vă dorim activitate fructuoasă, succese profesionale, motivaţii pentru performanţă şi perfecţionare.

Astfel, în perioada 17-20 iunie 2018, la Biblioteca Șiințifică Medicală, va fi organizată expoziția tematică "Ziua lucrătorului medical și a farmacistului". (str. N. Testemițanu, 29, Spitalul Clinic Republican, et. 3).

Book-Trailer

  

biblioteca electronica didactica 1 1

Video tutoriale

 

primo

descarcă video tutorial

 

 

 

 

logo-IBN