Declaraţie privind arhivarea publicaţiilor în Repozitoriul Instituţional  

al USMF "Nicolae Testemiţanu" în domeniul ştiinţelor medicale

                                                                                                                                      

descarcă formular

Ziua Europei la Biblioteca Științifică Medicală

la .

Ziua Europei la Biblioteca Științifică Medicală

IP USMF „Nicolae Testemițanu”
 

DSC 0129În fiecare an, în luna mai,  la Biblioteca Științifică Medicală este sărbătorită Ziua Europei. În acest an, evenimentul a fost marcat printr-o serie de activități organizate de Biblioteca Științifică Medicală (expoziții de publicații, concurs de eseuri, concurs de desen, sondaje de opinie, diseminarea materialelor informative etc.), care au avut drept scop promovarea valorilor europene.

Pe data de  26 mai 2014 la USMF a avut loc ședința festivă de totalizare a activităților desfășurate cu ocazia Zilei Europei. La eveniment au participat: Dl Wicher Slagter, șeful Secției Politice și Economice, reprezentantul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova; Dl Emil Ceban, prorector pentru educație și probleme sociale, dr. med., conf. univ.; Dna Liubovi Karnaeva, directorul Bibliotecii Științifice Medicale; Dl Vitalie Ojovanu, șeful Catedrei Filosofie și Bioetică, bibliotecari, studenți.

În discursul său invitatul de onoare, Dl Wicher Slagter, s-a referit la evoluția relațiilor dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, la impactul politicilor europene asupra cetățenilor simpli etc. De asemenea Dl W. Slagter a salutat participarea activă a studenților la activitățile organizate cu ocazia Zilei Europei, menționând că anume ei, tinerii, reprezintă forța care va aduce țara noastră în "marea familie europeană".

Cu scopul de a stimula interesul studenților pentru valorile europene, Centrul de Informare Europeană al Bibliotecii Științifice Medicale, în colaborare cu Catedra de Filosofie și Bioetică, a organizat cea de-a IV-a ediție a Concursului de eseuri consacrat Zilei Europei. Studenților li s-a propus să-și expună opiniile vis-a-vis de sintagma „cetățenia responsabilă și participativă”, să argumenteze viziunea proprie faţă de importanţa implicării fiecărui cetăţean în procesul decizional de interes public, în definirea viitorului comun al ţării, prin exercitarea dreptului de vot.

Organizatorii Concursului au menționat că, și de această dată, au rămas impresionați de talentul, cunoștințele, originalitatea și creativitatea studenților de la IP USMF "Nicolae Testemițanu". Au fost anunțate rezultatele concursului. Comisia de jurizare a desemnat 3 câștigători.

Locul I: Ruban Adrian, gr. 1105.
Locul II: Noroc Iurie, gr. 1124.
Locul III: Crigan Ana, gr.1126.

În semn de apreciere pentru implicare activă, participanții au primit diplome, certificate de participare și cadouri simbolice din partea organizatorilor.


Galeria foto

Book-Trailer

  

biblioteca electronica didactica 1 1

Video tutoriale

 

primo

descarcă video tutorial

 

 

 

 

logo-IBN