Declaraţie privind arhivarea publicaţiilor în Repozitoriul Instituţional  

al USMF "Nicolae Testemiţanu" în domeniul ştiinţelor medicale

                                                                                                                                      

descarcă formular

Totalizarea Concursului de desen „O zi în Europa”

la .

Ziua Europei la gimnaziul Nr. 75 din comuna Cruzești


      53      Un rol esențial în formarea copiilor în spiritul valorilor europene îl are învățământul școlar. Este necesar să dezvoltăm conștiința europeană în rândul copiilor, să-i învățăm despre valorile țării în care trăiesc și locuiesc, să cultivăm în rândul copiilor respectul și solidaritatea față de cultura altor popoare punând bazele unei Europe unite.

    Pe data de 16 mai 2014, a avut loc ședința de totalizare a Concursului de desen „O zi în Europa”, desfășurat cu prilejul Zilei Europei 2014. Evenimentul a avut loc în cadrul gimnaziului Nr. 75, din comuna Cruzești. Activitatea a fost completată de:
1. Prezentarea .ppt „Europa casa noastră”, având ca obiective: inițierea copiilor în cunoașterea unor elemente specifice UE, cunoașterea însemnelor, prezentarea unor materiale informative și promoționale (pliante, postere, baloane, stegulețe UE, stegulețele statelor membre ale UE etc.)
2. Rebus (EUROPA)
3. Activitatea de grup „Copacul Europei”, organizată pe fundalul Imnului european „Odă bucuriei” (cultivarea fanteziei, și îndemânării, confecționarea de drapele ale țărilor membre ale UE)
4. Decernarea diplomelor și premiilor pentru Concursul de desen.
     Activitățile au cuprins dezbateri și observări, dialoguri constructive, în urma cărora copiii și-au îmbogățit sfera de cunoștințe, creativitatea și priceperea realizând sub îndrumarea reprezentanților Centrului de Informare Europeană, USMF „Nicolae Testemițanu”, Olesea Dobrea și Angela Gheorghița, și a profesoarelor Aurelia Rusu și Liliana Crudu, lucrarea „Copacul Europei”, care va fi expusă în cadrul ședinței de totalizare din 26 mai 2014.
    Au fost anunțate rezultatele concursului. Comisia de jurizare a desemnat 3 câștigători și 1 premiu pentru originalitate, fantezie și creativitate.
Numele câștigătorilor sunt:
Locul I: Gorobica Ana-Maria
Locul II: Alexei Maxim
Locul III: Șendrea Felicia
Premiul Originalitate, fantezie și creativitate: Olga Verbițchi
     În semn de apreciere pentru participare la Concursul de desen, cunoștințe europene și implicare activă, toți participanții au primit certificate de participare, cadouri simbolice din partea organizatorilor și dulciuri.
      La finele activității, copii fericiți, purtând cu ei pancarde, stegulețe și baloane, au înălțat baloanele spre cer sub sloganul: „Asemenea copiilor din Europa și noi gândim spre viitor”. Copii au înțeles astfel, că pretutindeni în lume, a fi copil înseamnă același lucru, dar noi trebuie să ne respectăm indiferent de particularitățile fiecăruia dintre noi.
    Atât organizatorii activității consacrate Zilei Europei, cât și profesorii au menționat că au rămas impresionați de talentul, fantezia, cunoștințele, originalitatea și creativitatea elevilor clasei a III-a a gimnaziului nr. 75. Au fost aduse sincere mulțumiri organizatorilor, fiindu-le oferite și alte invitații pentru următorii ani.


Galeria foto

Book-Trailer

  

biblioteca electronica didactica 1 1

Video tutoriale

 

primo

descarcă video tutorial

 

 

 

 

logo-IBN