Declaraţie privind arhivarea publicaţiilor în Repozitoriul Instituţional  

al USMF "Nicolae Testemiţanu" în domeniul ştiinţelor medicale

                                                                                                                                      

descarcă formular

Ziua Internațională a Asistentului Medical

la .

Ziua Internațională a Asistentului Medical


         

ziua-internationala-a-asistentului-medical    Anual, pe data de 12 mai, în întreaga lume, este celebrată Ziua Internațională a Asistentului Medical.
    Această zi a fost lansată în anul 1974, la inițiativa Consiliului Internațional al Asistenților Medicali. La nivel mondial, pe aceeași dată, se sărbătorește și ziua de naștere a asistentei medicale Florence Nightingale (1820), care a deschis prima școală pentru asistentele medicale pe lângă Spitalul ''Saint Thomas'' din Londra (1860), realizând primul pas în pregătirea profesională și instituțională a asistentelor medicale, până atunci acestea fiind considerate persoane nepregătite, care îndeplineau munci umilitoare.
    Tema anului 2014, stabilită de Consiliul Internațional al Asistenților Medicali, „Asistentul medical: o forță pentru schimbare, o resursă vitală pentru sănătate”, subliniază faptul că sănătatea populației depinde în ziua asistentului medicalfoarte mare măsură de concordanța între nevoile de servicii de îngrijiri și numărul, pregătirea corespunzătoare, profesionalismul și gradul de motivație al asistenților medicali din întreaga lume.
    Cu acest prilej, în perioada 12-14 mai 2014, la Biblioteca Șiințifică Medicală, Sala de Lectură nr. 3, str. N. Testemiţanu 29, (Spitalul Clinic Republican, et. 3) va fi organizată expoziția tematică cu titlul “12-mai ZIUA INTERNAȚIONALĂ A ASISTENTELOR MEDICALE ”.

Book-Trailer

  

biblioteca electronica didactica 1 1

Video tutoriale

 

primo

descarcă video tutorial

 

 

 

 

logo-IBN