Declaraţie privind arhivarea publicaţiilor în Repozitoriul Instituţional  

al USMF "Nicolae Testemiţanu" în domeniul ştiinţelor medicale

                                                                                                                                      

descarcă formular

Ziua Specialistului la Clinica ORL, Spitalul Clinic Republican

la .

Ziua Specialistului

la Clinica ORL, Spitalul Clinic Republican

 

GEDC5526Pe data de 12.01.2014, Biblioteca Științifică Medicală a IP USMF “Nicolae Testemițanu” a organizat  Ziua Specialistului la  Clinica ORL,  SCR. 
Clinica dispune de aparataj şi instrumente medicale necesare pentru diagnosticarea şi tratamentul afecţiunilor ORL şi a celor adiacente, în conformitate cu cerinţele contemporane. Asistenţa de urgenţă se acordă fără întrerupere. Intervenţiile chirurgicale includ o gamă de operaţii performante şi sofisticate, precum: ablaţia neoformaţiunilor laringiene prin microlaringoscopie suspendată, diverse tipuri de rinoplastii, microchirurgie funcţională a urechii medii (stapedoplastii, timpanoplastii, etc.), tratamentul sforăitului şi apneea somnului etc.
Activitatea de informare organizată de Biblioteca Ştiinţifică Medicală a avut drept scop promovarea serviciilor şi resurselor informaţionale electronice oferite, precum și informarea specialiştilor otorinolaringologi despre noile intrări în colecțiile bibliotecii în domeniul ORL. 
A fost prezentat noul site al Bibliotecii, serviciile electronice oferite: întreabă bibliotecarul, împrumut interbibliotecar la nivel național și internaţional, expoziţii virtuale etc. și e-resursele (catalogul electronic (Web OPAC), Biblioteca Electronică Didactică, link-uri ale bibliotecilor medicale, baze de date de profil medical şi farmaceutic, inclusiv programul HINARI, cărți electronice, resurse în acces deschis, programe virtuale, colecția CD/DVD, reviste cu factor de impact).
GEDC5518
Activitatea a fost suplinită cu o expoziţie de publicaţii recente din domeniul otorinolaringologiei (54 titluri de publicații științifice, 40 titluri de ediții periodice și 22 protocoale clinice). 
Specialiştii otorinolaringologi (membrii catedrei ORL, personalul clinicii ORL, medicii la perfecționare și medicii rezidenți) au manifestat un interes deosebit atât pentru bazele de date, programul HINARI (Access to Research in Health Programme), cât și pentru publicațiile care au fost expuse în cadrul expoziției. Accesul la informaţia relevantă va avea un efect pozitiv în perfecţionarea continuă a medicilor ORL-iști, va contribui la îmbunătățirea sănătății populaţiei din RM și la creșterea calității serviciilor medicale prestate.

Book-Trailer

  

biblioteca electronica didactica 1 1

Video tutoriale

 

primo

descarcă video tutorial

 

 

 

 

logo-IBN