Declaraţie privind arhivarea publicaţiilor în Repozitoriul Instituţional  

al USMF "Nicolae Testemiţanu" în domeniul ştiinţelor medicale

                                                                                                                                      

descarcă formular

10 Decembrie 2013 – Ziua Internațională a Drepturilor Omului

la .

10 Decembrie 2013 – Ziua Internațională a Drepturilor Omului

 

12Pe 10 decembrie 2013, atât la nivel mondial, cât şi în Republica Moldova va fi marcată Ziua Internaţională a Drepturilor Omului. În această zi, în anul 1948, Adunarea Generală a ONU a adoptat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, care a devenit un standard universal pentru apărarea şi promovarea drepturilor omului; este primul document internaţional în care sunt exprimate drepturile şi libertăţile fundamentale, care trebuie garantate oricărei fiinţe umane.

Ziua Internaţională a Drepturilor Omului este o zi a solidarităţii umane, deoarece, prin adoptarea Declaraţiei, au fost depăşite frontierele naţionale, diferenţele etnice şi politice, statele semnatare propunându-şi să conlucreze în scopul susţinerii umanităţii în toată diversitatea sa, indiferent de religie, rasă, convingeri etc. Principiile enunţate în Declaraţie reprezintă un ideal comun al societăţilor democratice, care, asigurând recunoaşterea şi aplicarea lor, promovează respectul pentru drepturile şi libertăţile fiinţei umane.

15În acest an OHCHR (Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului) sărbătorește 20 de ani de la înființare. OHCHR este responsabil pentru  promovarea și protejarea drepturilor omului în întreaga lume și luptă pentru idealurile universale ale demnității umane. Grație acestui eveniment, tema Zilei Internaționale a Drepturilor Omului 2013 este „20 de ani de luptă pentru drepturile tale”

Cu acest prilej, Biblioteca Ştiinţifică Medicală a IP USMF "Nicolae Testemiţanu" organizează o expoziţie tematică: „10 decembrie – Ziua Internațională a Drepturilor Omului: 20 de ani de luptă pentru drepturile tale”, în Sala de Lectură nr. 3 (str. Nicolae Testemițanu, 29, Spitalul Clinic Republican, et. 3), unde sunt expuse publicaţii ce reflectă: demnitatea, libertățile, egalitatea, solidaritatea etc., valori care fac parte nemijlocit din Convenţia pentru Drepturile Fundamentale ale Omului.

Pentru mai multe informaţii despre Ziua Internațională a Drepturilor Omului 2013, accesaţi:

http://www.who.int/pmnch/media/events/2013/humanrights_day/en/

http://www.un.org/ru/events/humanrightsday/

Book-Trailer

  

biblioteca electronica didactica 1 1

Video tutoriale

 

primo

descarcă video tutorial

 

 

 

 

logo-IBN