Ședința de totalizare a Concursului de eseuri consacrat zilei Europei

Ședința de totalizare a Concursului de eseuri consacrat zilei Europei

Pe data de 21 mai 2018 la Biblioteca Științifică Medicală USMF „Nicolae Testemițanu” a avut loc ședința de totalizare a Concursului de eseuri, consacrat zilei Europei, ajuns anul acesta la a VIII-a ediție.  

Organizatorii concursului au propus 4 subiecte, care au putut fi abordate şi valorificate cu ajutorul cunoştinţelor şi imaginaţiei:

  • Integrarea europeană – şansa de a avea o carieră de succes în ţara mea
  • Integrarea europeană: lecţiile istoriei şi oportunităţile viitorului
  • UE: cooperare pentru dezvoltare.
  • Parcursul european al Republicii Moldova între deziderat și realitate.

Participanții la concurs au avut posibilitatea de a-și demonstra talentul şi imaginaţia, punându-şi în valoare potenţialul creativ. Din numărul total de eseuri au fost selectate 18, care, în viziunea membrilor juriului, au fost cele mai intersante și valoroase după conținut.

Comisia de jurizare a desemnat 5 învingători:                                                                    

1. Locul I – Dumitraşco Ana-Maria, Medicină generală, gr. 1604. (Integrarea europeană – şansa de a avea o carieră de succes în ţara mea).

2. Locul II – Ciuperca Oxana, Stomatologie, gr. S1405 (UE: cooperare pentru dezvoltare).

3. Locul III – Navin Victor, Medicină generală, gr. M1715 (Integrarea europeană: lecţiile istoriei şi oportunităţile viitorului).

4. Premiu pentru originalitate – Dmitriev Daniel, Stomatologie, gr. S1405 (Integrarea   europeană: lecţiile istoriei şi oportunităţile viitorului).

 

5. Premiu pentru creativitate – Ceban Liviu, Medicină 1, gr. M1709 (Integrarea europeană – şansa de a avea o carieră de succes în ţara mea).DSC 5943

            La eveniment au participat: Evelina Gherghelegiu, șeful Departamentului Relaţii externe şi Integrare europeană USMF„Nicolae Testemițanu”, Vitalie Ojovan, șeful Catedrei Filosofie și Bioetică, bibliotecari ai Bibliotecii Științifice Medicale, studenți. Evelina Gherghelegiu a felicitat participanţii la concurs şi şi-a exprimat admiraţia şi satisfacţia față de evenimentul zilei, menţionând că iniţiativa de a-şi exprima într-un eseu viziunile cu referinţă la valorile Europene, integrarea europeană, parcursul European al Republicii Moldova are la bază un context mult mai amplu şi de o mare valoare pentru viitor, si anume al dezvoltării noastre ca naţiune, stat și entitate.

 Organizatorii concursului au menționat că, și de această dată, au rămas impresionați de talentul, cunoștințele, originalitatea și creativitatea studenților, urându-le mult success pe viitor în realizarea visului de a deveni medici buni și de a avea posibilitatea de a activa în spațiul European.

 În semn de apreciere pentru implicare activă, participanții au primit diplome, certificate de participare și cadouri din partea organizatorilor și Delegației Uniunii Europene în RM.