Totalizarea celei de-a 6-a ediţie a Concursului de eseuri consacrat Zilei Europei!

Stimaţi utilizatori!

 

DSC 9885Pe data de 25 mai 2016 la IP USMF „Nicolae Testemițanu” a avut loc ședința de totalizare a concursului de eseuri desfășurat cu ocazia Zilei Europei.

Centrul de Informare Europeană al Bibliotecii Științifice Medicale, în colaborare cu Catedra de Filosofie și Bioetică a organizat cea de-a VI-a ediție a Concursului de eseuri consacrat Zilei Europei, cu scopul de a stimula interesul studenților pentru valorile europene.

Participanților li s-a oferit posibilitatea de a-și demonstra capacitățile, talentul şi imaginaţia, punându-și în valoare potenţialul creativ și de a-și exprima opinia vis-a-vis de rolul  pe care îl joacă Europa în lume, angajamentul Europei privind combaterea violenţei faţă de femei, criza refugiaţilor, sănătatea cetăţenilor, parcursul european al Republicii Moldova ș.a. La concurs au fost admise 15 eseuri care au trecut preselecția.DSC 9854

La eveniment au participat: dl Marcel Abraș, prorector pentru educație și probleme sociale, dl Vitalie Ojovan, șeful Catedrei Filosofie și Bioetică, reprezentanți ai Bibliotecii Științifice Medicale, studenți.

Domnul Marcel Abraș a salutat participarea activă a studenților la concurs, menționând că anume ei, tinerii, reprezintă forța care va aduce țara noastră în "marea familie europeană".

Organizatorii concursului au menționat că, și de această dată, au rămas impresionați de talentul, cunoștințele, originalitatea și creativitatea studenților.

DSC 9869Au fost anunțate rezultatele concursului, fiind desemnati câștigătorii:

Locul I: Dmitriev Daniel – grupa S 1405

Locul II: Ciuperca Oxana - grupa S 1405

Locul III: Batrîncea Cristina – grupa M 1514

Premiul pentru originalitate: Dobîndă Andriana – grupa M 1514

Premiul pentru creativitate: Nebunelea Rodica  - grupa M 1307.

În semn de apreciere pentru implicare activă, participanții au primit diplome, certificate de participare și cadouri din partea organizatorilor și Delegației Uniunii europene în RM.